ДПСУ передали перший корпус катеру OCEA

14:21 19.02.2021

У Франції передали ДПСУ перший корпус патрульного катеру OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Захід відбувся відповідно до умов контракту, який укладено між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та французькою компанією «OCEA».

Наразі представники прикордонного відомства України з числа робочої групи, яка здійснює нагляд за будівництвом, перебувають у Франції.

Сьогодні, 18 лютого, керівник робочої групи капітан 1 рангу Владислав Смірнов і Директор з питань виробництва та якості компанії «OCEA» Люк Булестре підписали прийом корпусу першого катеру FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ.

Окрім цього, у ході візиту представниками Держприкордонслужби вивчаються виробничі потужності компанії, перевіряється готовність та будівництво інших закладених корпусів.

В роботі перебувають ще п’ять корпусів для катерів морської безпеки та охорони морських кордонів спеціального призначення, один з яких вже завершений на 60 %, про початок їх будівництва ми повідомляли у грудні 2021 року.

Крім того, відбувається ознайомлення з готовністю компанії «OCEA» прийняти робочу групи з нагляду за будівництвом катерів. Очікується, що вже весною група експертів відбуде у французьке місто Ле-Сабль-д’Олон для забезпечення постійного зворотного зв’язку та безперервності процесу побудови катерів.

Члени української команди, які відряджатимуться до Франції, будуть супроводжувати етапи будівництва катерів, погоджувати відповідну документацію, братимуть участь у заводських, швартових, ходових випробуваннях, а також в інших перевірках, пов’язаних з будівництвом катерів, їх обладнанням і комплектуванням.

Підписано угоду про будівництво катерів OCEA для Морської охорони

Нагадаємо, 22 липня 2020 року, на території суднобудівного-судноремонтного заводу «Нібулон» відбулося підписання контракту про постачання 20 патрульних катерів OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ.

FPB 98 MKI – це маневрений патрульний катер довжиною 32 метри з легкого алюмінію, який розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль і має малу осадку для плавання на мілководді.

Ще на цю тему