ВМС ЗС України переймуть натовський досвід у Морських сил Румунії

19:41 09.02.2021

У ВМС ЗС України провели онлайн-конференцію з Морськими силами Румунії щодо розроблення Положення про корабельну службу Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Про це інформує служба зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України.

З української сторони делегацію очолив заступник командувача ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато.

Мета заходу — організація надання дорадчої допомоги представниками румунської сторони й ознайомлення з досвідом Морських сил Румунії — державою-членом НАТО.

Під час конференції представники румунської сторони підтвердили намір щодо надання всебічної консультаційно-дорадчої допомоги у питаннях організації переходу на нові для українських ВМС стандарти й порядок організації несення служби.

Слід зазначити, що румунські ВМС проходили шлях переходу від власних стандартів на стандарти Північноатлантичного альянсу й добре знайомі з проблемами, які можуть виникати під час переформатування порядку несення служби.

Учасники зустрічі окреслили ключові аспекти, на які передусім варто звернути увагу в перехідний період. Серед них система освіти й підготовки корабельно-катерного складу українських ВМС, зміна керівних документів.

За результатами зустрічі румунські партнери зазначили свою готовність до тісної й плідної співпраці в подальшому та ведення прямого й відкритого діалогу.

Ще на цю тему