Командувач ВМС ЗСУ обговорив з партнерами із США актуальні питання розвитку вітчизняного флоту

15:21 09.02.2021

В Одесі командувач ВМС ЗС України зустрівся з аташе ВМС при Посольстві США в Україні. Візит американської делегації до Одеси відбувається в рамках заходів міжнародного співробітництва та триватиме протягом кількох діб.

«Сьогодні з нашими американськими колегами ми обговорили низку питань щодо стану реалізації програми зі створення системи висвітлення надводної обстановки, розвитку морської авіації й переходу на стандарти НАТО у підготовці», — розповів командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Крім того, під час зустрічі командувач національних ВМС обговорив з аташе морської піхоти при Посольстві США в Україні підполковником Деном Шірлінгом питання подальшої співпраці щодо розвитку морської піхоти України.

Програмою візиту заплановано, що американська сторона ознайомиться з підготовкою до міжнародних навчань «Сі Бриз – 2021». Окрім цього, наші партнери мають провести церемонію передачі техніки, отриманої в рамках міжнародної технічної допомоги від уряду США тощо.

Також американська делегація на чолі з аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітаном 2 рангу Пітером Меллорі відвідає місця майбутнього базування патрульних катерів типу Island, Mark VI та обговорить з командуванням Військово-Морських Сил України питання щодо розвитку інфраструктури та пріоритетних напрямків удосконалення системи базування.

Ще на цю тему