Представники Єврокомісії та генсек НАТО запланували зустрічі з українськими урядовцями

17:01 05.02.2021

У рамках візиту урядової делегації України до Брюсселя, який відбудеться з 9 по 11 лютого, представники Європейської Комісії планують зустріч зі своїми візаві. Також відбудеться зустріч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Це випливає з порядку денного членів Європейської Комісії, оприлюдненого на сайті європейської інституції.

Зокрема, напередодні засідання Ради асоціації Україна-ЄС, запланованого на 11 лютого, виконавчий президент Єврокомісії Франс Тіммерманс прийме прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Також заплановано зустріч з українським прем'єр-міністром у європейського комісара з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Олівера Варгеї.

Того самого дня європейський комісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський проведе відеоконференцію з міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігорем Петрашком і заступником міністра економічного розвитку, торгівлі й сільського господарства України, торговим представником України Тарасом Качкою.

Наступного дня, 11 лютого, відбудеться зустріч Шмигаля з виконавчим віце-президентом з питань цифровізації Єврокомісії Маргрет Вестагер і виконавчим віце-президентом з питань міжвідомчих відносин і прогнозів Марошем Шефчовичем.

Також на 9 лютого заплановано зустріч прем'єр-міністра України з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 11 лютого відвідає Брюссель (Бельгія) для участі в засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

Ще на цю тему