Україна і Швеція обговорили питання співпраці між країнами щодо розвитку децентралізації

09:41 03.02.2021

Україна і Швеція у вівторок обговорили питання співпраці між країнами щодо розвитку подальшої децентралізації, повідомив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

«Сьогодні на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні Тобіасом Тібергом домовилися продовжити нашу ефективну співпрацю з розвитку мережі ЦНАП та інших напрямів децентралізації. Також дійшли згодити про початок співробітництва у сфері регіональної політики», – написав Чернишов на своїй сторінці в Facebook у вівторок увечері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він подякував шведських партнерам України за багаторічну підтримку та бажання продовжувати її на новому рівні.

Також Чернишов відзначив, що за період з 2018 р до 2021р Швеція надала підтримку Україні на суму понад 200 млн шведських крон у рамках проектів міжнародної технічної допомоги.

«Робота кожного з них направлена на конкретний напрям децентралізації: від експертної участі в розробці концепції втілення реформи на місцях і до створення сучасних Центрів надання адміністративних послуг і навчання їх персоналу, який тепер надає українським громадянам кваліфіковані послуги», – додав він.

Ще на цю тему