Київський безпековий форум: Перспективи українсько-американського партнерства після обрання Байдена президентом США

15:40 27.01.2021

Сьогодні, 27 січня, о 13:00 почалася нова онлайн-дискусія Київського безпекового форуму «Україна і Сполучені Штати: план для стратегічного партнерства».

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сайт Форуму.

Темою дискусії стануть пріоритети і перспективи українсько-американського стратегічного партнерства після обрання Президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена.

- Як вплине обрання нового Президента США на відносини з Україною?
- Чи зможе нинішня влада України стати адекватним партнером нової американської адміністрації?
- Які завдання повинен містити новий порядок денний України і США?
- Як діятимуть Сполучені Штати стосовно Росії?
- Як діяти разом проти агресії Кремля і задля відновлення нашої територіальної цілісності?
- Якою має бути нова політика Заходу стосовно нашої частини Європи?
- Як формуватиметься нова глобальна безпекова політика Сполучених Штатів?

Ці та інші питання обговорить представницьке коло учасників дискусії:

- Майкл Карпентер – багатолітній зовнішньополітичний радник Джозефа Байдена, колишній заступник Міністра оборони Сполучених Штатів, виконавчий директор Пенн Байден Центру з дипломатії та глобальної взаємодії;
- Аліна Полякова – американський експерт з питань трансатлантичного співробітництва, президент Центру з аналізу європейської політики (CEPA);
- Джон Гербст – відомий американський дипломат і провідний фахівець з питань відносин з Україною і Східною Європою, директор Центру Євразії Атлантичної ради, посол Сполучених Штатів в Україні у 2003-2006 роках;
- Іванна Климпуш-Цинцадзе – голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції до Європейського Союзу, віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції (2016-19 роки), член політичної фракції "Європейська Солідарність".
- Єлизавета Ясько – член Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, голова підкомітету з міжпарламентського співробітництва, член політичної фракції "Слуги народу".
- Арсеній Яценюк – голова Київського Безпекового форуму, прем’єр-міністр України у 2014-16 роках, колишній голова Верховної Ради і міністр закордонних справ України.
- Данило Лубківський – директор Київського Безпекового Форуму, заступник міністра закордонних справ і дипломатичний радник прем’єр-міністра України у 2014-16 роках.

Ще на цю тему