У Грузії оголосили умови в'їзду іноземців з 1 лютого

18:41 26.01.2021

З 1 лютого після відновлення регулярного авіасполучення пасажири, які прибувають до Грузії, повинні будуть представити результат ПЛР-тесту, зробленого за останні 72 години.

Про це заявив глава Національного центру з контролю захворювань і громадського здоров'я Грузії Аміран Гамкрелідзе, повідомляє Європейська правда з посиланням на Грузия Online.

Правило, не торкнеться тих людей, які повністю вакциновані, тобто отримали щеплення від коронавірусу в два етапи.

«Тим, хто повністю зробив щеплення, пред'являти нічого не потрібно. Решта приїжджих обов'язково повинні будуть представити ПЛР-тест, зроблений протягом останніх 72 годин », – пояснив Гамкрелідзе.

На даний момент вирішується, чи потрібно буде робити повторний ПЛР-тест через кілька днів.

У Грузії з 1 лютого поновлюються регулярні польоти в усіх напрямках. В першу чергу це торкнеться туристів з країн ЄС, Ізраїлю та Перської затоки. Польоти здійснюватимуться за всіма медичними протоколами.

Грузія призупинила регулярне авіасполучення за всіма напрямками в середині березня 2020 року через пандемію коронавірусу. З Грузії і назад здійснювалися тільки спецрейси, спрямовані на повернення громадян країни на батьківщину. Відновлення регулярних рейсів за низкою напрямків почалося з середини літа.

Ще на цю тему