«Цього року ВМС України отримають комплекс безпілотних апаратів із покращеними характеристиками», — контр-адмірал Олексій Неїжпапа

14:01 26.01.2021

В Одесі відбулась робоча зустріч представників турецької компанії BAYKAR MAKINA з керівним складом та відповідними фахівцями Військово-Морських Сил Збройних Сил України щодо закупівлі та постачання на озброєння національного флоту безпілотних літальних комплексів «Байрактар-ТВ2» з покращеними характеристиками.

Про це повідомляє АрміяInform.

Під час зустрічі сторони обговорили питання підготовки особового складу безпілотних ударних комплексів «Байрактар-ТВ2» та особливості їхнього застосування на флоті.

— Цього року ВМС України отримають комплекс безпілотних апаратів із покращеними характеристиками, які будуть діяти в інтересах Військово-Морських Сил як на суходолі, так і на морі, — розповів командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. — Тому ми вдячні нашим партнерам за швидку реакцію на наше запрошення та конструктивний діалог щодо вироблення спільної позиції та розв’язання всіх питань при реалізації цього проєкту.

Зі свого боку генеральний директор компанії BAYKAR MAKINA пан Лютфю Халук Байрактар зазначив, що за останні роки співпраця між Україною та Туреччиною набула стратегічних масштабів.

— Ми розробляємо безпілотні літальні комплекси. Для України як підтримку ми надаємо найновіші технології, які маємо на сьогодні, — розповів пан Халук Байрактар. — Ми завжди будемо ділитися з українськими партнерами своїм досвідом для того, щоб разом досягати поставлених цілей.

Також генеральний директор турецької компанії провів для присутніх посадових осіб флоту детальну презентацію характеристик, можливостей та особливостей застосування комплексу ударних безпілотних апаратів «Байрактар-ТВ2», а представники турецької делегації детально та фахово відповіли на численні запитання військових моряків щодо специфіки цього комплексу та можливостей його використання в наших умовах.

За результатами зустрічі сторони розробили загальний порядок реалізації проєкту з відповідним планом дій, домовилися про подальше розширення співпраці та обмінялися пам’ятними подарунками.

Ще на цю тему