В акваторії Чорного моря перевірено бойові можливості патрульного катера «Слов’янськ»

10:41 21.01.2021

В акваторії Чорного моря перевірено бойові можливості патрульного катера «Слов’янськ».

Як повідомив командир катера «Слов’янськ» флотилії ВМС ЗС України капітан-лейтенант Дамір Аулін, екіпаж корабля вперше в цьому році здійснив вихід в акваторію Чорного моря, де виконував елементи експериментального курсового завдання, що спеціально адаптоване для визначення бойових спроможностей катера класу «Айленд».

Особливу увагу під час виходу в море приділили відпрацюванню екіпажем навчально-бойових завдань у зимових умовах і перевірці бойових можливостей озброєння катера.

— Загалом під час виходу в море екіпаж катера провів низку корабельних бойових навчань. Корабельні бойові розрахунки тренувалися діяти згідно зі штатним розписом. Передусім відпрацьовано приготування та плавання катера під час шторму. Пройшли тренування з несення, зміни вахт і перевірки їхнього рівня бойової готовності, — розповів командир патрульного катера ВМС ЗС України «Слов’янськ» капітан-лейтенант Дамір Аулін.

Крім того, в режимі реального часу військові моряки здійснювали обмін даними з метою висвітлення морської обстановки. Важливим тактичним епізодом було відпрацювання елементів рятування людини, що опинилася за бортом.

До речі, Дамір Аулін у 2014-му був одним з тих курсантів севастопольської Академії військово-морських сил імені П. С. Нахімова, які заспівали Гімн України на плацу навчального закладу, коли на ньому окупанти підіймали російський триколор. Він залишився вірним Військовій присязі та українському народові й разом зі своїми побратимами вийшов з Криму на материкову частину України.

Продовжив навчатися на офіцера ВМС України вже в Одесі. Тепер він командир катера й успішно керує екіпажем під час виконання завдань у морі.

Ще на цю тему