Українські морпіхи отримають амфібійні можливості / Фото

12:40 20.01.2021

Морська піхота Військово-морських сил України отримає амфібійні можливості.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

В складі військових частин Командування морської піхоти відповідно до змін в організаційно-штатній структурі створені підрозділи плавзасобів на катерах.

За для комплектування новостворених підрозділів звернулись за матеріально-технічною допомогою до західних партнерів.

В рамках Ініціативи сприяння безпеці України Сполучені Штати передали Військово-морським силам ЗС України 84 швидкісні човни.

Передачі таких плавзасобів відбувались і раніше, вони використовувались пошуково-рятувальними службами національного флоту та морськими спецпризначенцями.

Тепер же амфібійні спроможності будуть розширені у частин морської піхоти для захисту критичної інфраструктури на узбережжі.

Загальне призначення таких човнів – доставлення у морі майна та озброєння, а також оглядових команд кораблів і суден та підрозділів спецпризначення, а також для використання як аварійно-рятувального та рейдового плавзасобу під час виконання робіт у прибережній частині моря.

Тактику застосування підрозділів плавзасобів на катерах вже випробовували на ряді навчань у 2020 році, одні з таких відбувались у травні на узбережжі Азовського моря.

Участь у навчаннях брали підрозділи бригад морської піхоти у взаємодії з авіацією Сухопутних військ, підрозділами десантно-штурмових військ, морською авіацією та Державною прикордонною службою України.

Повідомляється, що учасники відпрацьовували відбиття морського десанту противника, звільнення та взяття під контроль важливих об’єктів інфраструктури.

Під час тренування морські піхотинці вдосконалювали навички десантування на необладнане узбережжя з повітря посадковим способом під прикриттям авіації Сухопутних військ.

11 метровий швидкісний катер типу RHIB USMI Naval Special Warfare ( NSW ) Фото: rhibunlimited.com

Ще на цю тему