У Криму цьогоріч прогнозують масове розмноження сарани

12:21 19.01.2021

За попереднім прогнозом Россільгоспцентру, цьогоріч зростання кількості й масове розмноження італійського пруса (різновид сарани) можливе в Калмикії, Криму, Башкирії, Чеченській республіці, Астраханській, Волгоградській, Ростовській, Оренбурзькій і Саратовській областях, Ставропольському та Алтайському краях.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на «Интерфакс» із посиланням на фітосанітарний огляд відомства за підсумками 2020 року й попередніми прогнозами на 2021 рік.

«Азіатська перелітна сарана в стадії масового розмноження перебуватиме в Калмикії, Криму, Дагестані, Північній Осетії, Чеченській республіці Астраханській, Волгоградській та Ростовській областях, Ставропольському краї. Масове розмноження і наростання кількості марокської сарани прогнозується в Криму, Волгоградській та Ростовській областях, Ставропольському краї», – йдеться у прогнозі відомства.

Повідомляється, що пестициди проти сарани цьогоріч планується застосувати майже на 590 тис. га.

Зазначається, що торік у Криму зростала кількість марокської сарани.

Раніше старший науковий співробітник Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України Андрій Федоренко розповів, що нашестя сарани, яке очікують в Криму, безпосередньо пов'язане з посухою на півострові.

Ще на цю тему