У ВМС готуються до прийняття на озброєння БПЛА Bayraktar TB2

20:15 12.01.2021

У ВМС ЗС України готуються до прийняття на озброєння ударних БПЛА Bayraktar TB2.

Про це повідомив Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа в ході урочистостей з нагоди початку нового навчального року, передає Український мілітарний портал.

Загалом для потреб Збройних Сил України додатково буде закуплено п’ять нових безпілотних літальних комплексів Bayraktar TB2.


Незабаром розпочнеться відповідна професійна підготовка фахівців.

Також розпочнеться відповідна професійна підготовка фахівців для опанування ударним безпілотним авіаційним комплексом типу Bayraktar, який цього року надійде на озброєння військового флоту, – йдеться у повідомленні Міністерства оборони України.

Варто зазначити, що до одного комплексу Bayraktar входить декілька БПЛА, додатково станція управління та інші частини.

У листопаді 2020 року Збройні сили України провели навчання на «Ширлані» з застосуванням БПЛА «BayraktarTB2».

Перед цим ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 брали участь у стратегічних навчаннях «Об’єднані зусилля 2020».

Тоді армійці застосовували взаємодію дронів реактивними системи залпового вогню «Ураган» та ракетного комплексу «Вільха», також відпрацьовувались завдання у взаємодії зі штурмовою та морською авіацією.

Нещодавно українські ударні дрони було оновлено і дальність управління БПЛА Bayraktar TB2 зросла до 300 км, у порівнянні з до модернізованої версії вона складала 150 км.

З метою перевірки нових можливостей випробувальна бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводила контрольні випробування ударного оперативно-тактичного середньовисотного БПЛА Bayraktar TB2, що і підтвердило ці можливості.

Ще на цю тему