У цьому році ЗСУ зробить акцент на поглибленні взаємосумісності з НАТО - Міноборони

19:15 12.01.2021

Цьогоріч планується розширити участь Збройних Сил України в оперативній та бойовій підготовці НАТО.

Кілька цих заходів будуть ключовими.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони, передає УНН.

Так, 11 січня в Збройних Сил України розпочався новий навчальний рік. Протягом 2021 року у Збройних Силах України планується провести близько 250 заходів оперативної підготовки. 

За словами, заступника начальника Головного управління доктрин та підготовки Збройних Сил України полковника Ігора Подоляна, це збори, командно-штабні навчання й тренування, тактичні навчання, льотно-тактичні вправи, заходи централізованої підготовки штабів бригад та підрозділів у вищих військових навчальних закладах тощо.

Зазначається, що цьогоріч планується розширити участь Збройних Сил України в оперативній та бойовій підготовці НАТО. Кілька цих заходів будуть ключовими. Це оперативно-стратегічний збір, комплекс командно-штабних навчань із всебічного забезпечення за участі Командування сил логістики, Командування сил підтримки, Командування медичних сил Збройних Сил України, а також стратегічне командно-штабне тренування з Командуванням об’єднаних сил. У всіх заходах братимуть участь представники країн-членів НАТО.

«2021 року акцентуватимемо зусилля на поглибленні взаємосумісності з НАТО», – наголосив Подолян.

Так, вперше під час проведення оперативно-стратегічного збору за участю іноземних радників високого рівня та представників офісу НАТО в Україні буде проведено «День НАТО».

Як наголосили в Міноборони, головною метою підготовки ЗС України 2021 навчального року є забезпечення готовності органів військового управління, підрозділів до виконання оперативних та бойових завдань щодо відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації, продовження переходу на стандарти та процедури підготовки і застосування військ (сил) за стандартами НАТО.

Нагадємо, українські військові звання переведено на коди військових рангів Північноатлантичного альянсу.

Ще на цю тему