Завод «Маяк» розробив ще один боєприпас для ударних БПЛА / Фото

12:45 12.01.2021

Бойова версія нового кумулятивного боєприпасу потенційно здатна знищити будь-який бойовий танк.

Як повідомила прес-служба ПАТ «Завод «Маяк» (входить до складу ДК «Укроборонпром»), наразі створюється навчально-імітаційна «мінібомба» НІ-КЗ-4800, пише defence-ua.com.

При цьому, її розробка проходить у фактичному масогабариті бойової версії КЗ-4800 (яка власне створена на основі промислового кумулятивного заряду КЗ-6, що призначений для пробивання отворів в сталевих плитах, броньових заслонах, залізобетонних і бетонних плитах та стінах).

У конструкцію бойової частини НІ-КЗ-4800 (вага якого аналогічна бойовій версії - 4,8 кг), що призначена для тренування операторів ударних БПЛА, закладено варіанти БЧ: світло-звукошумовий блок та димогенеруючий блок для фіксації влучання у нічний та денний час відповідно.

При цьому відзначається, що корпус та елементи боєприпасу друкуються на 3D принтері. Наразі тривають заводські випробування НІ-КЗ-4800 спільно з фахівцями ГО «Аеророзвідка».

Варто додати, що вибухом стандартного заряду КЗ-6 в повітрі або під водою пробивається броня товщиною до 215 мм, залізобетонна плита товщиною до 550 мм або ґрунт на глибину до 800 мм.

Нагадаємо, дещо раніше ПАТ «Завод «Маяк» повідомив про успішні випробування під час навчань ЗСУ некерованих навчально-імітаційних боєприпасів HІ-РКГ-1600 (вага 1,6 кг). Цей боєприпас ідентичний розробляємому на держпідприємстві бойовому кумулятивному боєприпасу РКГ-1600.

Промисловий варіант КЗ-6 та створений на його основі авіаційний навчально-імітаційний боєприпас НІ-КЗ-4800 від ПАТ «Завод Маяк»

Ще на цю тему