Завод «Океан» обрано для реалізації корветної програми

16:16 21.12.2020

Суднобудівний завод «Океан» обрано Державним оборонним концерном Туреччини для реалізації корветної програми України.

Про це повідомила пресслужба підприємства, передає Український мілітарний портал.

Напередодні між українським заводом та турецьким концерном було укладено меморандум про спільну діяльність з реалізації проекту будівництва серії кораблів класу корвет для Військово-Морських Сил України.

Мова йде про виконання Рамкової військової угоди, підписаної в жовтні 2020 року під час зустрічі президентів України та Турецької республіки в Анкарі, а також контракту на будівництво корветів, підписаного сторонами 14 грудня поточного року в Києві.

Завод «Океан» обрано для реалізації корветної програми. Корвет типу Ada Туреччини. Фото з відкритих джерел

З метою локалізації корветної програми Державним оборонним концерном Турецької Республіки був проведений аудит технічної спроможності суднобудівних підприємств України.

Суднобудівний завод «Океан» обрано та включено в корветну програму з урахуванням унікальних технічних можливостей підприємства, наявності професійних кадрів та поточної програми модернізації виробничих активів, – повідомили у пресслужбі

Меморандум передбачає укладення окремих контрактів між сторонами в чітко обумовлені строки та конкретні кроки співпраці в рамках корветної програми.

У жовтні Україна та Туреччина підписали документ зі спільного будівництва військової техніки.

У документі окреслюються наміри сторін започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів.

Також у жовтні стало відомо, що Туреччина готова вкласти кошти та самостійно побудувати новітнє підприємство для виробництва в Україні безпілотників.

Восени Турецька делегації відвідала ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» та уклала меморандум про партнерство.

Ще на цю тему