Зеленський хоче бачити українських дипломатів у всіх структурах партнерства НАТО

15:30 17.12.2020

Українські дипломати мають максимально використати механізми, надані партнерством розширених можливостей НАТО, для наближення України до Альянсу.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у виступі на відкритті онлайн-конференції послів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Успіхом увінчалися наші зусилля у напрямі відносин з НАТО. Ми отримали запрошення приєднатися до партнерства НАТО з розширеними можливостями. Завданням української дипломатичної служби тепер є максимальне використання політичного, безпекового та військового потенціалу цього формату. Або, простіше кажучи, зрозуміти, що саме нам дає цей статус і як можемо його використовувати для нашого наближення до Альянсу», – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що працювати в цьому напрямі мають не лише Місія України при НАТО і посли у країнах-членах Альянсу, але й посли в Грузії, Йорданії, Австралії, Фінляндії та Швеції, які вже успішно використовують формат партнерства розширених можливостей.

«Що стосується діяльності Місії України при НАТО, я хочу бачити українських дипломатів і військових не лише у штаб-квартирі в Брюсселі, а й у всіх структурах партнерства НАТО», – сказав Зеленський.

Глава держави зауважив, що лише так Українська держава має шанси відновити засідання Комісії Україна-НАТО на високому рівні або отримати рішення Альянсу запросити Україну до Плану дій щодо членства.

Як повідомлялося, Україна 12 червня отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО (EOP).

Ще на цю тему