Анексія Криму та агресія РФ на Донбасі є викликом європейській безпеці – ЄС

08:01 11.12.2020

Євросоюз наголошує, що анексія Криму та агресія РФ на Донбасі мають небезпечні наслідки та становлять серйозний виклик європейському порядку безпеки.

Про це заявили у делегації ЄС на засіданні Постійної ради, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Конфлікт на сході України, спричинений актами агресії збройних сил Росії, триває, а незаконна анексія АР Крим та Севастополя Російською Федерацією все більше зміцнюється спробами нав'язати російські закони і нормативні акти місцевому населенню та шляхом мілітаризації півострова. Ці порушення міжнародного права та принципів ОБСЄ мають небезпечні наслідки і становлять серйозний виклик європейському порядку безпеки. ЄС і надалі засуджуватиме ці дії», – йдеться у заяві.

Водночас у ЄС привітали прийняття минулого тижня Генасамблеєю ООН резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів» та закликали Росію виконати усі положення цього документа без зволікань.

У Євросоюзі також висловили жаль із того приводу, що Росія вкотре заблокувала прийняття на міністерській раді ОБСЄ, яка проходила минулого тижня, Декларації щодо зусиль Організації на шляху до миру в Україні.

Наголошується, що економічні санкції ЄС, спрямовані проти окремих економічних секторів Російської Федерації, прив'язані до повного виконання РФ Мінських домовленостей.

Крім того, Євросоюз залишатиметься відданим своїй політиці невизнання анексії Росією Криму – у тому числі за допомогою обмежувальних заходів.

Ще на цю тему