При ремонті катеру «Чигирин» замовили додаткові послуги

14:14 09.12.2020

При ремонті навчального катеру «Чигирин» Військово-Морських Сил ЗС України замовили додаткові послуги.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Згідно з оприлюдненими додатковими послугами у системі публічних закупівель Prozorro з ремонту головного двигуна та дизель-генератора кошторис робіт складе 199 945,97 гривень.

Додатковим договором визначено, що в ході розборки двигуна та дизель-генератора було дефектовано поломки, які не були вказані в оригінальному переліку робіт.

Додатково на головному двигуну Wola 64ANM-72h12 необхідно замінити елементи:

паливної апаратури;
паливоприводів живлення паливного насоса;
ущільнення циркуляційного насосу прісної води;
розподільчого вала;
пальців поршньових;
елементів фільтруючих масляних;
деталей головки циліндрової.

За ремонтною відомістю на головному двигуні та дизель-генераторі вже провели повне розбирання агрегатів з їх промивкою та чисткою, після здійснена дефектація всіх вузлів та агрегатів.

Ремонт навчального катеру проєкту УК-3 проводиться Товариством з обмеженою відповідальністю «Югсудоремонт», який запропонував найнижчу цінову пропозицію у 1 млн гривень, а винесена Командуванням ВМС ЗС України у систему публічних закупівель Prozzoro складала 2 млн гривень.

Дві інші пропозиції – від Малого приватного підприємства «Виробничо-коменційна фірма «ТОС» та Фізична особа підприємець Годований Василь Олексійович склали 1 399 000 гривень та 1 960 000 гривень відповідно. У результаті вибору по ціні для державного бюджету була зекономлена сума у 1 млн гривень.


Навчальний катер “Чигирин” (A540) 2 квітня 2020 року в Одесі Фото: Міноборони


За власними джерелами Українського мілітарного порталу роботи на навчальному катері «Чигирин» ремонт вже завершено і у найближчі дні він має вийти на ходові випробування.

Навчальний катер «Чигирин» довгий час простоював та лише у 2017 році після проведення ремонту повернувся у стрій та після того взяв участь у декількох навчальних походах курсантів ВМС ЗС України.

Напередодні після завершення докового ремонту на службу повернувся інший навчальний катер ВМС ЗС України – «Нова Каховка» (A542)

Ще на цю тему