Мінінфраструктури готує до оголошення конкурс на концесію порту Чорноморськ

20:45 27.11.2020

Міністерство інфраструктури України готує до оголошення нові концесійні конкурси та провело першу установчу зустріч за проектом концесії контейнерного терміналу в порту Чорноморськ.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

«Ми проводимо першу установчу зустріч за проєктом концесії контейнерного термінала в порту Чорноморськ. Цей проєкт вже внесений до 100 пріоритетних проєктів уряду на наступні три роки, тому його впровадження вкрай очікувано і важливо для країни», – заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Під час зустрічі було обговорено план-графік проєкту та очікувані результати роботи консультантів. Закінчити розробку пре-ТЕО проєкту в Мінінфраструктури планують на початку 2021 року. Концесійний конкурс планують провести в кінці наступного року.

«Ми готові спільно працювати далі», – зазначив міністр.

На засіданні були присутні консультанти-переможці тендеру на підготовку пре-ТЕО цього проекту, голова проектного офісу SPILNO Тарас Бойчук, і. о. директора морпорту Чорноморськ Ігор Шевченко, представники міністерства, Адміністрації морських портів України (АМПУ), IFC, Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), ТОВ Ернст енд Янг, компаній Касталія Едвайзерс і Білфінгер Тебодін Україна.

Нагадаємо, що про плани віддати в концесію порт Чорноморськ в Мінінфраструктури заявили ще в грудні 2019 року. Тендер на концесію порту Чорноморськ міністерство планує провести в наступному році. За словами Владислава Криклій, можливістю концесії цікавилися інвестори з Грузії, Азербайджану, Туреччини, Болгарії і Норвегії.

Ще на цю тему