Сподівання РПЦ не справдились. Кіпрська церква опублікувала комюніке про визнання автокефалії ПЦУ

18:01 25.11.2020

Синод Кіпрської православної церкви на позачерговому засіданні 23-25 листопада підтримав рішення архієпископа Кіпрського Хризостома щодо визнання автокефалії Православної Церкви України (ПЦУ), це випливає з заяви синоду.

«Священний синод Кіпрської церкви на засіданні 23 і 25 листопада 2020 року детально обговорив українське церковне питання і проблему, яка виникла в зв’язку з згадуванням Епіфанія як предстоятеля Церкви України від імені архієпископа Кіпру Хризостома, і вирішив не йти наперекір рішенню предстоятеля», — пише УНН, опублікованій в середу на сайті Кіпрської церкви.

У той же час, наголошується в ньому, «Священний синод очікує розширених консультацій з вирішення поточної кризової ситуації, яка загрожує розколом християнської Церкви».

Як додав глава управління ПЦУ із зовнішніх зв’язків, архієпископ Євстратій Зоря у себе на Facebook: «Митрополит Кіккський Никифор (ключовий ієрарх з промосковської опозиції визнанням ПЦУ) заявив після засідання, що рішення про визнання ПЦУ було прийнято 10 голосами проти 7».

Нагадаємо раніше Православна Церква Кіпру визнала автокефалію Православної Церкви України і митрополита Єпіфанія за пропозицією настоятеля Православної Церкви Кіпру архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостома II.