«Армію треба посилювати»: в РНБО прокоментували приклад Азербайджану щодо повернення земель

10:30 17.11.2020

Останні події навколо Нагірного Карабаху, в результаті яких Азербайджан взяв під контроль частину своїх територій, показали важливість посилення армії. І Україні, попри дипломатичний шлях врегулювання ситуації на Донбасі, варто робити свої збройні сили сильнішими, аби позбавити Росію будь-якого бажання продовжувати агресію.

Таку думку в інтерв'ю «Апострофу» висловив генерал ЗСУ, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос. Він вважає, що завдання № 1 для країни – завжди бути готовими до агресії.

«Для мене, як для військового та заступника секретаря РНБО, чітко зрозуміло, що армію треба посилювати. Навіть, якщо ми намагаємося наблизити мир на Донбасі, все одно, крок за кроком ми маємо робити свою армію сильною, аби прибрати будь-яке бажання РФ продовжувати агресію проти нашої України», – наголосив Кривонос.

Він зазначив, що війна має декілька вимірів – війна в кібернетичному просторі, війна в інформаційному просторі, і війна, яка стосується ведення бойових дій у повітрі та на землі. «Завдання № 1 – ми повинні бути готові. Питання не в тому, щоби готуватися до війни, коли вона вже почалася. Треба завжди готуватися до війни, аби в будь-яку мить дати гідну відсіч будь-яким агресивним намірам ворога», – підкреслив Кривонос.

За його оцінкою, остання військова кампанія в Нагірному Карабасе – це дуже яскравий приклад, «адже крок за кроком керівництво Азербайджану, розуміючи необхідність повернення цих земель та маючи підтримку власного народу, готувало свої збройні сили для того, аби завдати удар у потрібний момент».

«Азербайджан чітко вибрав той момент, коли країнам Великої сімки було не до конфлікту у Нагірному Карабаху. По-перше, вони врахували проблему з коронавірусом. По-друге, вибори в Сполучених Штатах Америки, невизначеність країн Європи — Німеччини та Франції. Коли всі ці факти були чітко враховані, було завдано удару», – пояснив генерал.

 

 

Ще на цю тему