У Миколаєві намагалися нелегально відправити в Росію обладнання для військових кораблів — СБУ

16:01 13.11.2020

Контррозвідка Служби безпеки України викрила у Миколаєві спробу приховано вивезти з України газотурбінне обладнання для військових кораблів Росії.

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає 

Оперативники встановили, що представники місцевої комерційної структури спільно з громадянином Росії планували нелегально переправити за кордон продукцію одного з державних підприємств. Її мали використати під час проведення випробувань газотурбінних двигунів, що використовують у військово-морських силах РФ.

Правоохоронці вилучили у фігурантів підготовлене для нелегального експорту технологічне обладнання, а також документи із доказами протиправної діяльності.

Наразі проводять невідкладні слідчі дії, щоб встановити усі обставини та притягнути до відповідальності винних осіб.

Захист морських кордонів України

Поки одні своїми діями намагаються допомогти військово-морським силам Росії, українська влада, міжнародні партнери та армія працюють над захистом морських кордонів України від агресора.

Так, під час візиту президента Володимира Зеленського до Великої Британії Україна підписала меморандум про розбудову військово-морського флоту на суму в 1,25 мільярда фунтів стерлінгів. За ці гроші в Україні планують побудувати дві військово-морські бази: одну на Чорному морі, іншу — на Азовському. Їх створюватимуть із залученням британських фахівців.

Тим часом Міністерство оборони України вирішило вже цього року закупити ракетні комплекси «Нептун», які нещодавно взяли за озброєння української армії. Головна мета нового комплексу — протидія російській агресії в Азовському та Чорному морях. Ці ракетні комплекси створені для стримування противника на морі. Дивізіони, озброєні «Нептунами», розташують у південних областях України, які мають вихід до узбережжя морів.

Ще на цю тему