В ДПСУ розпочали підготовку водіїв для модернізованих БРДМ-2Т / Фото

15:45 06.11.2020

В Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота триває підготовка водіїв та навідників бронетранспортерів, бойових броньованих автомобілів «КрАЗ Кугуар» та бойових розвідувально-дозорних машин

Розпочавши навчання 28 жовтня ц.р., прикордонники вивчили призначення бронемашин, їх тактико-технічні характеристики та ознайомилися з особливостями експлуатації техніки, пише Defense Express.

Зараз у прикордонників продовжуються практичні заняття. Вони спрямовані на набуття та підвищення майстерності володіння технікою, адже професійна підготовка та злагодженість екіпажу є запорукою успішного виконання бойових завдань. Під час виконання вправ з водіння бронемашин на спеціальному автодромі та на місцевості з ускладненим рельєфом прикордонники приділятимуть увагу відпрацюванню взаємодії екіпажу в умовах, максимально наближених до реальних.

Попереду на військовослужбовців чекає багатогодинне щоденне навчання і практичні тренування, стрільби та кваліфікаційні заліки, які засвідчать їх рівень володіння військовою технікою. А після завершення підготовки, отримавши свідоцтва, вони вирушать до місць постійного несення служби.

В ДПСУ зазначають, що підготовка водіїв БРДМ в Головному центрі раніше не проводилась. Однак зважаючи на те, що на кордон надходять нові, модернізовані БРДМ 2Т-010, виникла потреба у відповідних спеціалістах. Саме тому, модернізувавши навчальну програму під потреби сьогодення, Головний центр нині здійснює відповідну підготовку.

Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота є державним професійно-технічним навчальним закладом, що здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення професійної кваліфікації персоналу Державної прикордонної служби України за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник» за рядом професій (спеціальностей), що є актуальними для ДПСУ.

Під індексом БРДМ-2Т проходять декілька варіантів модернізації радянської БРДМ-2, що розроблені та реализуються київською компанією ТОВ «Науково-виробича компанія «Техімпекс», пише видання.

Компанія отримала Свідоцтво про реєстрацію БРДМ-2Т, яким виріб допущено до дослідної експлуатації у ЗС України.

Модернізаційний пакет БРДМ 2Т-010 включає: заміну бензинового двигуна ГАЗ-41 дизельним двигуном Д245 з модернізацією системи охолодження, паливної системи, електроустаткування; встановлення 5-ступеневої механічної швидкісної повністю синхронізованої коробки передач, зчеплення SACHS та система передпускового підігріву HYDRONIC M12. Також на БРДМ 2Т-010 встановлюється радиостанція Motorola DM4601е, навігаційна апаратура CH 3003 M «Базальт» та шини КИ - 113, 12,00-20.

Відомо, що в рамках виконання держоборонзамовлення за статтею «Розвиток, закупівля, модернізація і ремонт озброєння, військової техніки, засобів і обладнання» Міністерством оборони України в 2019 році було модернізовано 25 од. броньованих розвідувально-дозорних машин до рівня БРДМ-2Т. Роботи виконувало ТОВ НВК «Техімпекс», яке є є учасником Ліги оборонних підприємств України.


Фото: Defense Express
 

Ще на цю тему