Флагман Морської охорони Держприкордонслужби України відзначив День підняття прапора

19:30 05.11.2020

Цьогоріч флагман Морської охорони ДПСУ – корабель «Григорій Куроп’ятников» – відзначив День підняття прапору, пройшовши понад 2500 морських миль за 140 діб, проведених на службі з охорони державного кордону.

Протягом року корабель став школою служби для понад двох десятків військовослужбовців-строковиків та втіленням справедливої кари для понад півсотні порушників прикордонного законодавства, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Традиційно під час урочистостей з нагоди Дня корабля за сумлінне виконання службових обов’язків та високий рівень професіоналізму 17 членів екіпажу відзначено заохоченнями командування Регіонального управління Морської охорони та командира загону.

Задля закріплення святкової атмосфери екіпажу подарували чимало смаколиків. Тож затишне вечірнє чаювання після насиченого подіями дня стало добрим завершенням славного епізоду історії з номером 36. В подальшому екіпаж славетного флагману чекає ще багато цікавих, насичених подіями й самовдосконаленням буднів. За прикладом життя героя – Григорія Олександровича Куроп’ятникова - чиє ім’я з гордістю несе на борту корабель.

Особливо теплі, дружні, майже родинні стосунки у моряків-прикордонників із родиною Григорія Олександровича. Лише карантинні обмеження завадили святковій зустрічі учора. Однак вітання отримано, зв’язок підтримується, життя триває!

Нагадаємо, 22 липня 2020 року у Миколаєві на території суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон» розпочато реалізацію французько-українського проєкту посилення системи морської безпеки та охорони кордону України. 

В рамках реалізації проєкту Україна отримає сучасні кораблі для захисту державного кордону, здобуде сучасні технології в будівництві кораблів. Що в подальшому дозволить самостійно обслуговувати кораблі та розвивати власне виробництво.

Загалом проєкт передбачає протягом трьох років будівництво і отримання Держприкордонслужбою України 20 найсучасніших патрульних катерів.

 

Ще на цю тему