Кабмін визначив межі морських портів Рені та Чорноморська

17:45 28.10.2020

Кабінет міністрів визначив географічні межі морських портів «Рені» та «Чорноморськ» в Одеській області.

Відповідні розпорядження уряд прийняв на сьогоднішньому засіданні, повідомляє УНІАН.

Згідно з пояснювальними записками до розпоряджень, до цього межі портів не були визначені, що не відповідало вимогам закону «Про морські порти України».

Своєю чергою, визначення меж морських портів Чорноморська і Рені дозволить врегулювати питання визначення статусу єдиних майнових комплексів, що включають технологічно пов'язані об'єкти портової інфраструктури, а також розв'язувати питання визначення наявності/відсутності у суб'єкта господарювання статусу портового оператора.

Крім цього, визначення меж дозволить створити в портах умови для правової визначеності при здійсненні діяльності суб'єктів господарювання, які працюють або мають намір працювати на території портів.

Порт «Чорноморськ»

Морський торговий порт «Чорноморськ» – універсальний міжнародний порт, один з найбільших на Чорному морі. На підприємстві діють спеціалізовані термінали та комплекси, які дозволяють перевантажувати наливні, навалочні та генеральні вантажі. 29 причалів порту здатні приймати судна вантажопідйомністю до 100 тис.тонн.

Ренійський порт

Ренійський морський торговельний порт (Одеська область) заснований в 1816 році. Складається з 3 вантажних районів і поромного комплексу. Розташований на лівому березі Дунаю.

Територія порту включає частину огородженої берегової смуги по лівому березі Дунаю від 123,6 км до 128,3 км.

 

Ще на цю тему