Росія переслідує 130 українців за політичними мотивами - Денісова

17:30 28.10.2020

За офіційними даними, Російська Федерація переслідує 130 українських громадян за політичними мотивами, ще 235 - утримуються на окупованому Донбасі.

Як повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у соціальній мережі Facebook, сьогодні вона провела зустріч з надзвичайним і повноважним послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою, повідомляє УНІАН.

«Повідомила, що зі 130 наших співгромадян, які переслідуються РФ за політичними мотивами, 111, в тому числі 76 кримських татар, знаходяться у місцях несвободи на території тимчасово окупованого Криму та РФ. Поки батьки перебувають у кремлівському полоні, їхні неповнолітні діти, 10 з яких знаходяться на материковій Україні, а 174 – на території тимчасово окупованого Криму – позбавлені батьківського піклування. Через це звернулася до пані Лариси з проханням розглянути можливість надання гуманітарної допомоги таким сім’ям», – поінформувала Денісова.

Крім того, омбудсмен зауважила, що обговорювалась доля 235 громадян України, які незаконно утримуються у місцях несвободи на території Донецької та Луганської областей.

«Закликала пані Ларису не зменшувати тиск на Російську Федерацію та підтримувати Україну у боротьбі за звільнення всіх громадян України, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей та в РФ», – відзначила уповноважений ВР.

 

Ще на цю тему