Водолази США та України обстежують гідроспоруди в акваторії порту Південний

09:15 28.10.2020

Фахівці спеціалізованого підрозділу ВМС США Underwater Construction Team One (UCT-1) розпочали роботи з підводного огляду та гідрографічних промірів у районі одного з причалів порту Південний, нещодавно переданого для потреб українських Військово-Морських Сил.

Захід, що проводиться у межах програми міжнародного військового співробітництва, має на меті попередню оцінку можливих місць проведення ремонтно-будівельних робіт на причалі та виявлення підводних об'єктів що можуть створювати небезпеку для судноплавства.

Як розповів кореспонденту АрміяInform тимчасовий виконувач обов’язків начальника пошуково-рятувальної служби Командування ВМС ЗС України капітан 2 рангу Леонід Бурлака, роботи з підводного обстеження гідроспоруд американські фахівці проводять спільно з українськими колегами-водолазами.

Окрім фактичних результатів, спільне виконання завдань дасть змогу військовослужбовцям обох країн також обмінятися практичним досвідом, ознайомитись з технічним обладнанням для підводних робіт, особливостями організації водолазних робіт.

Водночас американська команда проводить технічне обстеження споруд за допомогою локаторів бокового огляду та гідрографічне обстеження ділянки акваторії.

Результатом цієї роботи стане детальний звіт із висновками, що потрібно зробити для реконструкції та посилення причалу № 29, планування подальших ремонтно-відновлювальних робіт

Ще на цю тему