До України прибув перший контейнерний поїзд із Китаю за новим маршрутом - УЗ

14:30 22.10.2020

До України прибув перший контейнерний поїзд за новим маршрутом Китай-Казахстан-Росія-Білорусь-Україна, який доставив 41 контейнер із холодильним обладнанням.

Проводиться робота із періодичності курсування поїзда та розробки електронного майданчика для замовлення та оплати послуги перевезення, повідомили у прес-службі АТ «Укрзалізниця» (УЗ), передає Інтерфакс-Україна.

«На станцію «Київ-Ліски» прибув перший контейнерний поїзд за новим маршрутом: Китай-Казахстан-Росія-Білорусь-Україна. У складі поїзда 41 контейнер із холодильним устаткуванням», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому прес-службою УЗ у четвер вранці.

Поїзд у дорозі перебував 19 діб. За інформацією УЗ, триває робота із періодичності курсування поїзда раз на тиждень. «За наявності достатнього вантажу, частоту курсування буде збільшено і відправлення відбуватиметься за чітким графіком», – наголосили у прес-службі.

Зазначається, що робота над завантаженістю маршруту триває, «особливо в напрямі отримання дотацій із Китаю для вантажу, щоб умови перевезення вантажу були економічно привабливими для перевізників».

Крім того, в УЗ розробляють онлайн-сервіс із метою можливості замовлення клієнтами контейнерного місця в поїзді та оплати послуги онлайн за аналогією придбання квитків на пасажирські поїзди.

В УЗ нагадали, що прямі контейнерні поїзди з Китаю до України територією чотирьох країн почали курсувати з 8 червня 2020 року. За цей час прибули вже 13 поїздів.

Контейнерні перевезення становлять 2,3% у загальних обсягах перевезень вантажів залізничним транспортом України. На сьогодні територією України на регулярній основі курсують 36 контейнерних поїздів, організованих УЗ.

Ще на цю тему