Україна зацікавлена у спільному виробництві безпілотників з Туреччиною - Зеленський

18:01 16.10.2020

Україна зацікавлена у спільному виробництві безпілотників з Туреччиною.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю турецькому інформаційному агентству Demirören, передає УНН.

«...абсолютно логічно для нас — України й Туреччини — об’єднувати зусилля. Наприклад, турецькі безпілотники зарекомендували себе з найкращого боку. Ми бачимо, що це справді гордість вашого ВПК. Це саме той вид озброєнь, який здатний кардинально змінити ситуацію на полі бою. І ми, безумовно, зацікавлені у спільному виробництві. Тут нема що особливо пояснювати, все просто. Туреччина демонструє серйозні успіхи в цьому напрямку, і ми купуємо цю продукцію. Україна, своєю чергою, виробляє двигуни для дронів. Тож запуск спільного підприємства — природний крок», — сказав Президент.

Він зазначив також, що українській стороні також, безумовно, приємний інтерес Туреччини до державного підприємства «Антонов», і так само логічно, що й у галузі літакобудування держави спільно могли б дуже багато зробити.

«Більш того, скажу, що це далеко не всі сфери, в яких ми можемо й розраховуємо співпрацювати з Турецькою Республікою в контексті оборонної промисловості. Двигунобудування, розвиток систем ППО, спільне виробництво корабля класу «корвет»... Потенціал для співпраці величезний», — додав Зеленський.

Нагадаємо, минулого року у ДП «Укроборонпром»» повідомили, що Україна та Туреччина розробляють безпілотник нового покоління.