У ЗСУ за добу 85 нових випадків захворювання на COVID-19, є летальний випадок

13:17 16.10.2020

У Збройних Силах України за добу зафіксовано 85 нових випадків захворювання на COVID-19. Окрім того, за минулу добу зафіксовано один летальний випадок.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Командування Медичних сил ЗСУ.

«Станом на 10:00 16 жовтня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 хворіє 944 особи. Всього за час пандемії одужало 3 126 осіб», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що на ізоляції перебуває 457 осіб. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 54 особи.

«На жаль у Збройних Силах України зафіксовано 12 летальний випадок від коронавірусу. Так, у зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 15 жовтня 2020 помер працівник ЗС України (Львівська область)», — йдеться у повідомленні.

Так, працівник ЗС гостро захворів 13 жовтня 2020, коли з’явилася задишка та сухий кашель. Цього ж дня звернувся за медичною допомогою та був госпіталізований до відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Новояворівської ЦРЛ з попереднім діагнозом: негоспітальна двобічна нижньодольова пневмонія.

Мав позитивний результат ПЛР-тесту від 14 жовтня. Незважаючи на надану медичну допомогу ознаки дихальної недостатності продовжили наростати. 15 жовтня 2020 стан здоров’я паціента значно погіршився, а інтенсивна терапія нажаль не дала позитивного результату. За наявної інформації чоловік мав хронічні супутні захворювання.

«За минулу добу зареєстровано 85 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19», — додається у повідомленні.

З них у закладах охорони здоров’я перебуває 14 осіб, стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування. Вдома під наглядом медичної служби перебуває 71 особа, стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

 

Ще на цю тему