У США триває підготовка другої партії катерів Island для передачі ВМСУ

10:00 09.10.2020

У США триває технічна підготовка другої партії патрульних катерів типу Island, які будуть передані Військово-Морським Силам Збройних Сил України в рамках пакету безпекової допомоги Україні, раніше затвердженого Конгресом Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на посольство України в США.

Як зазначається, посол України у США Володимир Єльченко відвідав Судноремонтну верф Берегової охорони США у Балтиморі, де наразі проходить технічну підготовку друга партія патрульних катерів типу Island, які будуть передані зі США до ВМСУ. Передача катерів відбувається в рамках пакету безпекової допомоги Україні, раніше затвердженого Конгресом США.

«В ході візиту посол провів зустріч з керівництвом Офісу міжнародних програм Берегової охорони США, судноремонтної верфі та інструкторським складом, які розповіли про стан робіт по відновленню технічної готовності та дообладнання патрульних катерів, ознайомили з виробничою та навчальною базою, а також продемонстрували спроможності Берегової охорони США по навчанню екіпажів на тренажерах та можливостей у ремонті кораблів», – йдеться у повідомленні.

Американська сторона зазначила, що роботи проходять за графіком, та підтвердила готовність найближчим часом прийняти та провести підготовку українських екіпажів катерів.

«Володимир Єльченко висловив щиру вдячність американській стороні за допомогу у посиленні спроможностей ВМС ЗС України для захисту безпеки на морі та підтримку України у її протидії агресії РФ. Передача Україні другої партії патрульних катерів класу Island також сприятиме підвищенню рівня сумісності ЗС України зі стандартами країн НАТО», – зазначили у посольстві.

Як пише Український мілітарний портал, Сполучені Штати передадуть Україні патрульні катери USCGC Ocracoke (WPB-1307), USCGC Washington (WPB-1331) та USCGC Kiska (WPB-1336), які раніше були в складі Берегової охорони США.

Наприкінці жовтня 2019 року делегація ВМС ЗС України оглянула ці катери з висновками, що вони перебувають у гарному технічному стані.

Як повідомлялось, 29 січня 2020 року в Одесі представники ВМС України і Берегової охорони США провели переговори про передачу Сполученими Штатами Україні ще трьох катерів типу Island.

Ще на цю тему