Міноборони: Київ та Лондон поклали початок масштабним проектам з розвитку ВМС України

10:01 08.10.2020

Меморандум про наміри між Міноборони України і Мініоборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, який був підписаний 7 жовтня, має на меті постачання до України сучасних зразків військової техніки та новітнього високоточного озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової продукції в Україні, а також будівництво об’єктів базування ВМС України.

Про це повідомили у пресцентрі Міноборони України, передає УНН.

«Реалізація цих проєктів дозволить значно посилити спроможності та бойовий потенціал українського флоту, взаємосумісність вітчизняних ВМС з військово-морським компонентом держав-членів НАТО. Крім того, розраховуємо, що це стане драйвером відновлення суднобудівної галузі України і дозволить залучити в нашу економіку найсучасніші технології», – зазначив Міністр оборони України Андрій Таран.

У повідомленні зазначається, що конкретні заходи з практичної імплементації досягнутих домовленостей будуть обговорені під час двосторонньої зустрічі Міністра оборони України Андрія Тарана з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом, яка відбудеться завтра, 8 жовтня.

Нагадаємо, у Лондоні міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах.

Як повідомили в Офісі Президента, документ передбачає залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів (орієнтовно 1,37 млрд євро).

Нагадаємо, 7 жовтня Володимир Зеленський розпочав офіційний візит до Великої Британії, під час якого зустрівся з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та із герцогом та герцогинею Кембриджськими.