Криклій заявив про ліквідацію корупційних схем з дипломами моряків

21:04 06.10.2020

За два місяці корупційні схеми з дипломуванням моряків будуть ліквідовані.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Крикрій в інтерв’ю, коментуючи відеозвернення моряків, повідомляє УНН з посиланням на сайт відомства.

Він наголосив, що Міністерство вже ліквідувало Інспекцію з питань підготовки і дипломування моряків.

«Згідно з серпневим рішенням уряду, до листопаду ці інспекції мають зникнути. Тож враження від цього відео: ті, хто працює у цих інспекціях, вирішили «надихатися» перед смертю. Там справді було дуже багато корупціогенних факторів: купа незрозумілих папірців, лабіринти бюрократії. Ми все це ліквідовуємо. Буде два місця (надалі три), як можна буде це зробити. По-перше, через електронний кабінет моряка, але державний, бо там створили якийсь сервіс, який працює через агентів. Ми написали скарги до правоохоронців, мені сказали, що «лавочку» вже прикрили», – розповів міністр.

Функції Інспекції буде виконувати Морська адміністрація, уточнив Криклій. До центрального органу Морадміністрації моряки зможуть безкоштовно подати документи: або через ЦНАПи, або через бази МорРічСервісу (Херсон, Одеса, Маріуполь та Ізмаїл).

«Потрібно буде ще врегулювати вартість адміністративних послуг, але основна мета цього всього така: всі тести та екзамени моряки мають складати в обладнаних комп’ютерами екзаменаційних класах, а не перед комісією (бо це завжди людський фактор)», – уточнив Криклій.

Ще на цю тему