Кулеба озвучив позицію України щодо конфлікту в Нагірному Карабаху

12:15 30.09.2020

Україна закликає сторони конфлікту в Нагірному Карабаху не розпалювати додаткових емоцій і врегулювати конфлікт з дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 30 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі уважно спостерігаємо за розвитком цих подій (у Нагірному Карабаху - ред.)... Війна - це завжди горе, жертви, руйнування... На нашу думку, зараз на Кавказі головне - це не розпалювати додатково і без того дуже високі емоції... Одним з наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само, як Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах, і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним», – сказав Кулеба.

Він додав, що Україна продовжує стежити за конфліктом у Нагірному Карабаху і веде перемовини з партнерами, щоб мати скоординовану позицію.

За словами Кулеби, нинішня ситуація в Нагірному Карабаху красномовно свідчить, що «так звані «заморожені конфлікти» насправді ніякі не заморожені» і в будь-який момент можуть вибухнути.

«Це осередки нестабільності в Європі, і міжнародне співтовариство має відповідним чином ставитися до (їх) врегулювання, не забувати, вважаючи, що «поки не стріляють, і добре, давайте, займемося чимось іншим», а послідовно докладати зусиль для врегулювання цих конфліктів», – зазначив дипломат.

Міністр також поінформував, що у зв'язку з відновленням бойових дій у регіоні доручив посольствам України в Азербайджані і Вірменії надавати максимальне сприяння українським громадянам, які перебувають у цих країнах, і оперативно реагувати на будь-які проблемні ситуації.

Ще на цю тему