Штаб-квартира НАТО готова прийняти українського співробітника для роботи в оборонній сфері

19:45 29.09.2020

Після того, як Україна стала учасницею Програми розширених можливостей (Enhance opportunity program – EOP), штаб-квартира НАТО заявила про готовність прийняти українського співробітника для роботи в оборонній сфері.

Про це повідомив виконувач обов’язків глави місії України при НАТО Георгій Толкачов, пише armyinform.

«Країни-члени Альянсу мають право і можливість направляти на роботу в штаб-квартиру НАТО своїх фахівців, це так званий IS – international staff – міжнародний персонал та IMS – international military staff – міжнародний військовий персонал. Адже, нагадаю, Північноатлантичний альянс – це військово-політична організація. Тепер, завдяки ЕОР, Україна, не будучи членом НАТО, отримає можливість направити у штаб-квартиру свого фахівця працювати в оборонній сфері. З Директоратом оборонних інституцій та нарощування потенціалу департаменту операцій у нас досягнуто принципової домовленості, і вони готові прийняти українського співробітника у штаб-квартирі», – сказав Георгій Толкачов в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

В. о. голови місії України при НАТО зазначив, що йдеться про дворічний контракт для такого фахівця з можливістю продовження.

«Фінансування буде за рахунок України. Йдеться про дворічний контракт із можливістю продовження. Наш фахівець працюватиме не лише з українським оборонним плануванням, а й буде задіяний у роботі з партнерами та з членами організації. Крім того, до його функціональних обов’язків входитиме робота з форматом «один партнер – одна програма», – пояснив Георгій Толкачов.

За його словами, прибуття такого співробітника можна очікувати, як тільки Міністерство оборони здійснить добір кандидатів.

Ще на цю тему