Термінали порту Чорноморськ передадуть у концесію

20:50 28.09.2020

Держпідприємство Адміністрація морських портів України очікує передачі в концесію протягом двох років поромного і контейнерного терміналів морського порту Чорноморськ.

Про це заявив глава наглядової ради АМПУ Андрій Гайдуцький, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У нас є завдання — в наступні два роки успішно провести концесію в Чорноморському порту. Тут у нас є два головних термінали: поромний і контейнерний… Ці проекти «найгарячіші». Вони вже на стадії преТЕО і ми сподіваємося, що протягом двох років пройде концесійний конкурс і буде визначено переможця, хто буде ними управляти», — сказав він.

При цьому він зазначив, що також у концесію планується передати пасажирський термінал Одеського морпорту, Бердянський морпорт, Маріупольський морпорт, Ренійський морпорт і Ізмаїльський морпорт.

Як раніше заявляв міністр інфраструктури Владислав Криклій, передати на приватизацію планується Білгород-Дністровський морський торговельний порт, а також морпорти Усть-Дунайськ і Скадовськ.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна розглядає можливість передачі в концесію портів Чорноморськ і Бердянськ, а також приватизації ще трьох портів.

Ще на цю тему