Росія атакує фейками «Об’єднані зусилля ‒ 2020 », щоб відвести увагу від «Кавказу-2020» – Генеральний штаб ЗСУ

15:44 24.09.2020

Для дестабілізації ситуації в Україні та у зв’язку з масштабними стратегічними командно-штабними навчаннями «Об’єднані зусилля – 2020» Російська Федерація вдається до інформаційних провокацій та розповсюдження фейків на території України.

Тому українські засоби масової інформації та громадськість повинні бути готові до інформаційних атак та критично сприймати будь-які новини, які стосуються ЗСУ. Про це Укрінформу розповів начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.

«І минулого року, і у попередні роки – «вкиди» завжди відбувались. Але цього року військові навчання безпрецедентні як за рівнем, так і за представництвом учасників. Нам відомо, що у Росії є багато проблем під час навчань «Кавказ-2020», і щоб відвести від себе увагу, вони починають потужну кампанію проти України. У деяких областях ми вже зафіксували спроби зламу офіційних ресурсів держорганів, крім того, у соцмережах з’являються відверті фейки про наші військові навчання», – зазначив Богдан Сеник.

Він закликав українські ЗМІ ретельно перевіряти будь-яку інформацію щодо Збройних Сил України та навчань «Об’єднані зусилля – 2020».

Ще на цю тему