«Об’єднані зусилля – 2020»: активна фаза навчань. ЗСУ демонструють готовність зупинити масштабну агресію. Іноземні партнери підтверджують свою підтримку

15:15 24.09.2020

За легендою, противник здійснив збройну агресію та намагається прорвати оборону наших військ на окремих напрямках. Відповідно до ситуації, що склалася, у Командуванні Об’єднаних сил ЗС України та підпорядкованих йому органах військового управління прийнято рішення на вогневе ураження сил противника.

«Відтак здійснено перегрупування наших військ (сил) на найбільш загрозливих напрямах й проведені заходи з їхньої підготовки до здійснення контратак і ведення рейдових дій», — розповів командувач Об’єднаними силами ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, інформує АрміяInform.


У Миколаївській та Херсонській областях у рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля — 2020» відбулись бригадні навчання окремої механізованої бригади і тактичне навчання з відповідними підрозділами окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України та 16-ї дшбр ЗС Великої Британії. Десантники двох країн практично відпрацювали форсування водної перешкоди.

У рамках СКШН «Об’єднані зусилля — 2020» пройшли навчально-бойові стрільби із залученням ракетних систем залпового вогню «Вільха» і «Ураган». Також певні завдання відпрацьовували ракетні комплекси «Точка-У» і «Нептун».


23 вересня 2020 року пара В-52H увійшла у повітряний простір України. Стратегічні бомбардувальники США супроводжували винищувачі Су-27 та МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України. Американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони і надають США, країнам НАТО та ключовим партнерам Альянсу стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора. Американські партнери України вкотре демонструють всебічну підтримку нашої держави на міжнародній арені у сфері безпеки.

Одна з механізованих бригад ОК «Північ» Сухопутних Військ ЗС України продемонструвала повну бойову готовність та здатність злагоджено та професійно відбити ворога, перейти у наступ, атакувати передній край противника, оволодіти ротними опорними пунктами, застосовуючи різні види техніки та озброєння. Артилерія, піхота, танкові та механізовані підрозділи діяли спільно зі штурмовою та армійською авіацією.

У рамках стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля — 2020» активно навчаються і кіберпідрозділи Командування Військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України, які відпрацювали заходи із забезпечення кібербезпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах Збройних Сил України.

Ще на цю тему