«Об’єднані зусилля – 2020»: артилерія ДШВ тренується знищувати катери умовного противника в акваторії Азовського моря

14:14 24.09.2020

На узбережжі Азовського моря тривають практичні тренування у межах стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2020».

За командою підрозділи реактивної та самохідної артилерії зі складу бригади Десантно-штурмових військ ЗС України здійснили марш у визначений район виконання завдань, повідомляє АрміяInform.

Десантники-артилеристи оперативно провели розгортання на рубежах та зайняли позиції для нанесення вогневого удару. Завдання перед бійцями стояло відповідальне: провести топогеодезичну та метеорологічну підготовку, максимально точно визначити координати знаходження десантних катерів противника у морі та швидко «доставити» снаряди до цілей.

За словами командира однієї з бойових бригад Десантно-штурмових військ ЗС України, за задумом треба було знищити «першу хвилю» ворожого морського десанту та унеможливити висадку його другого ешелону. Також під час тренувань перевірялася спроможність бойових розрахунків підрозділів реактивної та самохідної артилерії вміло управляти вогнем та забезпечувати прикриття основних сил десантно-штурмових підрозділів під час наступальних дій.

Проте найголовніше – це здатність ефективно наносити прицільні вогневі удари по умовних десантних катерах та інших малорозмірних цілях противника.

‒ Завдяки точним вогневим ударам та злагодженості бойових розрахунків артилерійських систем нам вдалося зірвати наміри умовного противника щодо висадки морського десанту на одній з десантно-доступних ділянок узбережжя Азовського моря, ‒ розповів командир бригади ДШВ.

Ще на цю тему