На півдні України вперше пройшли навчально-бойові стрільби з залученням комплексу «Вільха» / Фото

11:15 24.09.2020

Масштабні стрільби різних видив ракетних комплексів проходили в рамках активної фази навчань «Об’єднані Зусилля-2020».

Згідно з повідомленням прес-служби Генерального штабу ЗС України, в раніше анонсованому «нанесенню зосередженого вогневого удару» по противнику взяли участь РСЗВ «Вільха» та БМ-27 «Ураган».

Наразі не відомо чи виконували стрільби системи залпового вогню калібру 300-мм на базі БМ-30 «Смерч» тільки українськими «Вільхами» (і якими саме модифікаціями), чи також використовувались штатні радянські реактивні снаряди 9М55К.

Окрім практичних тренувань з вогневого ураження умовного ворога системами РСЗВ також до активної фази стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020» залучили й тактичні ракетні комплекси 9К79-1 «Точка-У» та наземний протикорабельний комплекс РК-360МЦ «Нептун».

Останні, як повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ, «відпрацьовували певні завдання». Проте, про що саме йде мова наразі не уточнюється.

Як вже раніше повідомляв Defense Express, за декілька днів до стрільб ракетні підрозділи Збройних сил були зосередженні та перевірені на одному з полігонів Оперативного командування «Південь», де вони проводили низку практичних тренувань. Під час вправ було перевірено злагодженість дій підрозділів, виконано нормативи з розгортання техніки та підготовки розрахунків до ведення вогню.

Своєю чергою, 21 вересня ц.р. на тому ж полігоні було проведено випробування модернізованої партії ракет для комплексу «Вільха» з касетними бойовими частинами.

Пускова установка УСПУ-360 протикорабельного комплексу РК-360МЦ «Нептун»

 

Ще на цю тему