Фонд Клуні висловив рішучий протест у зв'язку з вироками українським політв'язням

09:15 18.09.2020

Фонд голлівудського актора Джорджа Клуні та його дружини «За справедливість» висловив рішучий протест у зв'язку з вироками фігурантам другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», оскільки «судовий процес» супроводжувався численними порушеннями права на справедливий судовий розгляд.

«Раніше Фонд Клуні «За справедливість» вже заявляв, що судовий процес в РФ над Сервером Мустафаєвим супроводжується численними порушеннями його права на справедливий судовий розгляд. Тепер же суд поспішив винести несправедливий звинувачувальний вирок, засудивши сімох з восьми фігурантів справи до тривалих термінів ув'язнення - від 13 до 19 років з подальшим обмеженням свободи», - йдеться в повідомленні, інформує Кримськотатарський Ресурсний Центр.

В організації підкреслили, що у звинувачення на представлення своєї версії справи було шість місяців, обвинуваченим для цього дали менше двох місяців.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2017 року місті Бахчисарай окупанти провели масові обшуки в 6 будинках кримських татар - Марлена Асанова, Сейрана Салієва, Тимура Ібрагімова, Мемета Белялова, Ернеса Аметова, Сервера Зекірьяєва. Всіх затримали. Їм висунули звинувачення за статтею 205.5 КК РФ «Участь в діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною».

 

Ще на цю тему