Рідні фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" виходять на поодинокі пікети

15:45 16.09.2020

Рідні фігурантів другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», яким незабаром буде винесено вирок терміном в десятки років, виходять на поодинокі пікети. Вони вимагають звільнити політв'язнів, оскільки «розмови в мечеті - не злочин».

Мати Сервера Мустафаєва Венера тримала в руках плакат з написом: «Розмови в мечеті - не злочин! Поверніть мені сина!», а теща Едема Смаілова - «Наші діти не терористи! Говорити в мечеті - не злочин!» передає Кримськотатарський Ресурсний Центр.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2017 року місті Бахчисарай окупанти провели масові обшуки в 6 будинках кримських татар - Марлена Асанова, Сейрана Салієва, Тимура Ібрагімова, Мемета Белялова, Ернеса Аметова, Сервера Зекірьяєва. Всіх затримали. Їм висунули звинувачення за статтею 205.5 КК РФ «Участь в діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною».

21 травня 2018 року в окупованому Криму російські силовики провели обшуки в будинках активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність», в результаті яких було затримано Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова. Їх також звинувачують в участі, забороненої на території Російської Федерації організації «Хізб ут-Тахрір».

У лютому 2019 року проти вісьмох фігурантів другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» - Марлена Асанова, Сейрана Салієва, Тимура Ібрагімова, Мемета Белялова, Ернеста Аметова, Сервера Зекірьяєва, Сервера Мустафаєва та Едема Смаілова - було порушено кримінальну справу за статтею 278 КК РФ (насильницьке захоплення влади або насильницьке утримання влади).

5 березня стало відомо, що двом фігурантам другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» - Тимуру Ібрагімову і Мемету Белялову - посилили звинувачення з частини другої ст. 205.5 КК РФ ( «участь в діяльності терористичної організації») на частину першу ( «організація діяльності терористичної організації»).

Ще на цю тему