Зеленський назвав повернення Криму і закінчення війни на Донбасі головними пріоритетами на посаді Президента

10:40 16.09.2020

Президент України Володимир Зеленський заявив, що серед його головних пріоритетів на посаді – повернення українських територій і закінчення війни на Донбасі.

Про це він повідомив в інтерв'ю австрійській газеті Wiener Zeitung, передають Крим.Реалії.

За його словами, це не просто «романтичні обіцянки» і не порожні слова.

«Звичайно, це непросто. Але ми вже багато чого досягли. Повернули 140 осіб з полону. Ми розвели війська. Там більше немає стрілянини, майже ніхто не гине. За винятком однієї смерті, за сім тижнів не було жодних втрат. Усі це бачать, і Європа теж це бачить. Іноді можна почути постріли сепаратистів. Але ми не відповідаємо на них, і це добре», – сказав Зеленський.

Раніше він наголосив на складності переговорного процесу щодо деокупації анексованого Росією Криму в рамках «нормандської четвірки», а іншої, «міцної платформи», для підняття цього питання досі немає.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба стверджував, що в його відомстві вже готова пропозиція до президента Володимира Зеленського зі створення міжнародної платформи для переговорів щодо деокупації Криму.

До цього Кулеба зазначав, що Україна очікує і буде вдячна, якщо Польща стане одним з лідерів міжнародної платформи з деокупації Криму. Він також говорив, що не бачить Росію в роботі міжнародного майданчика з питання деокупації Криму.​