«Суд» окупованого Криму залишив за ґратами фігурантів з «другої сімферопольської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір»

09:10 16.09.2020

У «Верховному суді» тимчасово окупованого Росією Криму ухвалили рішення щодо тримання під вартою фігурантів так званої «другої сімферопольської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір».

Як передає «Кримська солідарність», йдеться про політв’язнів Шабана Умєрова, Ремзі Бекірова і Різу Ізетова.

Умєров розповів адвокатці Лілі Гемеджи, що йому не надають медичної допомоги, відмовляють у прогулянках і відпочинку, а постійно відвозять в місцеве «управління» російської ФСБ для ознайомлення зі справою.

Це для нього є занадто виснажливим, він не встигає відпочити і не встигає ознайомитися з матеріалами справи так, щоб їх усвідомити, — пояснила вона.

Адвокат Едем Семедляєв додав, що Бекіров заявив низку клопотань — про відкрите «судове» засідання, і про застосування до нього четвертої Женевської конвенції. «Суд» відмовив у задоволенні цих клопотань.

Як і щодо інших фігурантів цієї «справи», «суд» проігнорував аргументи сторони захисту і продовжив термін запобіжного заходу на три місяці, — уточнив Семедляєв.

Фігуранти справи передали через своїх адвокатів селям всім, хто не залишається осторонь, підтримує їх та їхні сім’ї, хто висвітлює те, що відбувається в «судах» окупованого Криму.

Ще на цю тему