Спільне навчання ВМС ЗС України та ВМС Румунії Riverine-2020. Погляд партнерів

11:15 10.09.2020

У Військово-морських силах Румунії вважають, що участь у спільному навчанні з Військово-Морськими Силами ЗС України Riverine-2020 робить вагомий внесок у підвищення рівня готовності та зміцнює розвиток двосторонніх відносин з метою підтримки безпеки в районі Дунаю.

Як повідомила пресслужба Військово-морських сил Румунії, за останні роки співпраця між ВМС Румунії та ВМС ЗС України проходить етап інтенсивного розвитку завдяки участі румунських та українських військових моряків у спільних навчаннях на морі, а також у галузі військово-морської освіти шляхом розширення навчальних партнерських відносин, передає АрміяInform.

Яскравим цьому підтвердженням є цьогорічні навчання Riverine, що відбуваютьсяна річці Дунайу районі між містами Тульча (Румунія) та Ізмаїлом (Україна), у яких беруть участь близько трьох сотень військових моряків з обох країн.

Від Riverine-2020 румунська сторона очікує посилення транскордонної співпрацідвох держав у військово-морській галузі.

Від ВМС Румунії у навчальних заходах беруть участь два броньовані кораблі 67-ї дивізії артилерійських носіїв, два річкові кораблі 88-ї дивізії «Річкові кораблі», річковий буксир 131-ї дивізії кораблів матеріально-технічного забезпечення та вертоліт PumaNaval з 256-ї групи вертольотів.

Залучені військові структури виконуватимуть разом з українськими кораблями, а також з кораблями Берегової охорони Державної прикордонної служби України і прикордонної поліції Румунії тактичні маневри, оглядові та контрольні вправи на підозрілих суднах, буксирувальні заходи, проводитимуть навчання з реагування на надзвичайні ситуації.

Ще на цю тему