В акваторії Дунаю розпочалися українсько-румунські військові навчання Riverine-2020

18:30 08.09.2020

В Ізмаїлі, що на Одещині, розпочалися спільні навчання Військово-морських сил України та Військово-морських сил Румунії Riverine-2020, яке проводиться вже третій рік поспіль.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України, інформує УНІАН.

«Крім корабельно-катерних груп, від українських та румунських ВМС до відпрацювання спільних заходів залучаються й підрозділи Морської охорони Державної прикордонної служби України та Прикордонної поліції Румунії. Керівництво навчання ставить за мету максимально ефективно натренувати та підготувати багатонаціональні корабельно-катерні тактичні групи до проведення операції з безпеки на річці Дунай. Під час навчання усі тактичні елементи відпрацьовуватимуться за стандартами НАТО», - повідомили в Міноборони.

Особливістю цьогорічного навчання стане відпрацювання завдань з бойового тралення окремих ділянок акваторії річки Дунай та навчання з протиповітряної оборони з відбиття повітряного нападу противника в специфічних умовах річкової навігації. Ці навчально-бойові заходи проведуть у межах навчання вперше.

«Варто зазначити, що останніми роками через активні повені та зміну рівня води в Дунаї на різних ділянках цієї річки виявляли вибухонебезпечні предмети ще часів Першої та Другої світових війн. Тому було прийнято рішення залучити до роботи тральні групи», - додали в міністерстві.

Крім того, українські та румунські військові моряки разом з прикордонниками виконають елементи тактичного маневрування, контролю за цивільним судноплавством, спостереження за річковою обстановкою та відпрацюють заходи з охорони та оборони місць стоянки тощо. Інтенсивно тренуватимуться з організації зв’язку та взаємодіятимуть з літаками та вертольотами морської авіації ВМС України.

Також учасники навчання проведуть пошукову операцію з рятування особового складу та нададуть допомогу аварійному надводному об’єкту, який зазнає лиха.

 

Ще на цю тему