Адвокат заявив, що тримання окупантами в ізоляторі хворого кримчанина загрожує його життю

10:30 08.09.2020

Засідання районного «суду» окупованого Сімферополя проходить у відкритому режимі.

Про це повідомляє «Кримська солідарність», передає QHA.

Адвокат Рифат Яхин подав адміністративний позов про визнання незаконними дій та бездіяльності «прокурора» щодо політв’язня Джеміля Гафарова.

Адвокат вважає дії представника наглядового органу нехтуванням професійних прав і перешкоджання адвокатській діяльності. Раніше стало відомо, що він самоусунувся і перенаправив заяву адвоката про правопорушення в інший некомпетентний у цій справі орган.

19 листопада 2019 року адвокат Яхин вже подавав позов і на думку захисника, начальник ізолятора навмисне не виконував вимогу закону про проведення медичного огляду, так як політв’язень страждає на тяжку хворобу, заяву захисника було частково задоволено.

58-річний кримський татарин Джеміль Гафаров з 27 березня 2019 року перебуває під арештом, має третю групу інвалідності, хронічну ниркову недостатність і пов’язані з цим хвороби серця. Адвокат стверджує, що його підзахисний знаходиться у критичному стані, а тримання в ізоляторі становить загрозу життю Гафарова, він не отримує необхідних медикаментів у СІЗО Сімферополя, — повідомив адвокат.

Ще на цю тему