Зеленський доручив придбати плавучі причали для ВМС у заводу «Палада»

18:15 25.08.2020

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони придбати плавучі причали для ВМС ЗС України у заводу «Палада».

Про це йдеться у матеріалі оприлюдненому на сайті голови держави, передає Український мілітарний портал.

У матеріалі вказується, що має відбутися закупівля трьох плавучих причалів без вказівки конкретної моделі та термінів їх постачання.

Вказівку від Володимира Зеленського отримав заступник міністра оборони Олександр Миронюк, що призначений на цю посаду 29 березня 2020 року.

«Питання забезпечення заводу замовленнями Президент обговорив із заступником міністра оборони Олександром Миронюком у телефонній розмові. Було погоджено, що до кінця місяця «Палада» підготує пакет документів для оформлення замовлення трьох причалів, і вже у вересні контракт буде підписано», – йдеться у повідомленні пресслужби президента

У червні 2020 року Відділ підготовки та проведення закупівель за напрямком оперативного, технічного та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ вже оголошував тендер на придбання плавучого причалу ПЖ-61У або еквівалент на загальну суму у 23 500 000 гривень.

Тоді ж Херсонський державний завод «Палада» для можливості участі у даній процедурі Закупівлі, просив внести зміни до Оголошення про проведення відбору учасників для проведення переговорної процедури закупівлі для потреб оборони та проекту Державного Контракту(зміни додаються).

Зміни до Оголошення:

Серед змін які вносились підприємством були як технічні (наприклад викреслення пунктів про «забезпечення господарської питної води та води пожежної системи» із заміною на «подачі на кораблі побутової прісної води», а також організаційні, як то викреслення «розмір забезпечення цінової пропозиції: 705 000, 00 грн».

Важливим аспектом також є зміна термінів виконання контракту:

Контракт набирає чинності з моменту його підписання і діє до 31.12.2020 року, але у будь-якому випадку до повного виконання Сторонами свої зобов’язань.

Тобто підприємство цим пунктом фактично через власні можливі ситуації зміщує терміни виконання контракту для ВМС ЗС України на невизначений термін.

Ще на цю тему