Завод "Палада" незабаром підпише контракт з Міноборони України

13:13 21.08.2020

Херсонський завод «Палада» найближчим часом може отримати замовлення від оборонного відомства України.

Врамках візиту Президента України Володимира Зеленського до Херсонської області стало відомо, що Херсонський державний завод «Паллада» підпише контракт з Міністерством оборони України на виготовлення та постачання плавучого причалу, передає «Діфенс Експрес».

Так, під час спілкування зі ЗМІ 20 серпня в Херсоні Президент України зазначив: «Держава повинна замовити, а саме Міністерство оборони України ... Я впевнений, що у вересні ми підпишемо контракт державний, якого не було багато років».

В свою чергу Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, який брав участь у робочому візиті Президента України на Херсонщину на офіційній сторінці у Facebook також наголосив на перспективі підписання контракту на виготовлення та постачання плавучого причалу в інтересах оборонного відомства України.

«Сьогодні разом Президентом України Володимиром Зеленським перебуваю з робочим візитом у Херсоні. Відвідали низку підприємств, зокрема Державний завод «Палада». Це унікальне державне підприємство спеціалізується на проектуванні та виготовленні плавучих споруд з морського залізобетону та композитних матеріалів. Особливо важливий та перспективний напрямок - це виробництва плавучих доків та причалів. Продукція заводу експлуатується в багатьох країнах світу та призначена для різних кліматичних умов. Наразі буде підписано з Міноборони договір в рамках державного оборонного замовлення на виготовлення та постачання плавучого причалу» – зазначив Олег Уруський.

Окремо варто зазначити, що у державному оборонному замовленні на 2020 рік передбачені кошти на закупівлю плавучого причалу для ВМС ЗСУ. Підприємство готове до укладення контракту з Міністерством оборони України.

Херсонський державний завод «Палада» належить до складу ДК "Укроборонпром". Заснований в 1936 році. Основна продукція підприємства – плавучі доки вантажопідйомністю до 30 000 т різних типів: від монолітних залізобетонних вантажопідйомністю 400 т до композитних - вантажопідйомністю понад 30 тис. тонн, багато з яких є унікальними.

У квітні 2014 року на заводі було створено новий підрозділ - проектно-конструкторське бюро «Паллада».

Ще на цю тему