Експерт розповів, чи зможе річковий флот розвантажити дороги

18:21 13.08.2020

Міністерство інфраструктури взяло курс на відновлення річкового флоту і це гарна ідея.

Про це у коментарі УНН заявив президент Центру аграрної логістики та інфраструктури Владислав Белах.

За словами експерта, річкова логістика розвантажить дороги, що особливо важливо на тлі будівництва нових (доріг - ред.).

«Річкова логістика є досить перспективною і однією з альтернатив, щоб розвантажити інфраструктуру. І автошляхи, і залізницю», - каже Белах.

Він пояснює, що залізниця сьогодні у жахливому стані, а автошляхи - надто перевантажені.

«Річковий транспорт може зняти навантаження для того, щоб відновити ту ж залізницю і ті ж автошляхи, зменшити рух по ним і дати можливість для відбудування цих видів транспорту», - наголошує експерт.

Белах також розповів, що головний держоператор річкового флоту «Українське Дунайське пароплавство» довгий час перебувало у скрутному становищі, переважно через колишнього керівника Дмитра Чалого, який очолював його з 2017 року по перше півріччя 2019 року (за часів міністра інфраструктури Володимира Омеляна).

У 2019 році наступник Омеляна - Владислав Криклій звільнив Чалого та ініціював аудит. Виявилось, що за цей час пароплавству було нанесено значних збитків, зокрема вкрадено 32 баржі вартістю 5 млн доларів.

Після звільнення Чалого та призначення туди нового керівника - Олексія Хомякова «Українське Дунайське пароплавство» вдалося вивести у прибуток вже у першому кварталі 2020 року. Мінінфраструктури сподівається, що найближчим часом річковий флот відродиться.

Ще на цю тему